Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


''podočnjaci''


Autor Poruka

Petra:)

20.01.2008. 02:55

Poštovani, imam pitanje u vezi mog dugogodišnjeg problema. Riječ je o nasljeđenim izraženim crtama ispod očiju koje izgledaju poput podočnjaka, ali nisu. Naime, ne znam kak da Vam opišem pa ću probati ovako: ''podočnjak'' je dugačak oko 5-6cm, seže skoro do nosnica i uzdiže se prema gore. Na desnoj strani mi je izraženiji, i naravno, ovisno o osvjetljenju se jače ili slabije primjećuje. Bila sam na dva tretmana laserom koji bi trebao zatezati kožu, ali to nije imalo apsolutno nikakvog učinka. Molim Vas da mi kažete da li postoji ikakva estetska operacija koja bi bila sigurna i pouzdana...znači, mislim da bi trebalo samo zategnuti kožu. Imam 22 godine.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Dinko Tončić, dr. med.

22.01.2008. 22:55

Poštovana Petra, kao prvo zahvaljujem na Vašem upitu. Naglasio bih da je bez prethodnog pregleda teško, pa gotovo i nemoguće dati pravu procjenu, tako da prema Vašem opisu mogu samo pretpostaviti o čemu se radi.
Najvjerovatnije se radi o koži, potkožnom tkivu i mišiću koji se nalaze u projekciji jagodične kosti, a ispod donjih kapaka te formiraju nabore u tom području. Ukoliko je riječ o navedenoj pojavi, ona je genetskog porijekla te se ne može riješiti kirurškim putem. Kirurška korekcija dolazi u obzir kod viška kože na donjim kapcima, što se javlja najčešće kod starijih ljudi ili kod osoba koje imaju nakupine masti u području donjih kapaka, što je česta pojava i kod mlađih pacijenata.