Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


smanjenje grudi


Autor Poruka

zvjerki

23.01.2008. 17:40

Zanima me koliki su rizici ovakvih zahvata i koja im je cijena, te kakav je oporavak i da li nakon takvih zahvata postoje povećani rizici za razvoj nekih težih bolesti (konkretno tumora i sl.)

Dinko Tončić, dr. med.

27.01.2008. 23:45

Poštovana, u okviru naše ordinacije obavljamo smanjenje grudi pomoću tzv. kratkog, vertikalnog reza, koji se nalazi na donjem polu dojke i koji je znatno manji nego kod klasične operacije smanjenja grudi. Mogući rizici postoje, ali nisu česti. Dvije najčešće komplikacije ove operacije su infekcija i nekroza bradavice. Inače su rezultati ove tehnike vrlo dobri te su pacijentice vrlo zadovoljne ishodom ove operacije. Ova operacija ninakoji način ne povećava rizik od karcinoma dojke. Što se tiče cijene ovog zahvata, mogu govoriti samo u ime naše ordinacije gdje je cijena ovog zahvata 20000 kuna. Oporavak nakon ovog zahvata traje dva tjedna do mjesec dana.