Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


podočnjaci


Autor Poruka

IvanaK85

10.06.2009. 20:55

Poštovani,

moj problem su podočnjaci naime oni su veličine nekih 3 centimetra i plavkasti su. Postoji li neka estetska operacija koja bi to riješila?

Dinko Tončić, dr. med.

10.06.2009. 23:30

Prilikom korekcije donjih očnih kapaka zatežemo kožu, odnosno odstranjujemo višak kože, ali i višak masnog tkiva (tzv. masne vrećice) koje mogu ostaviti dojam izraženih podočnjaka. Ono što na žalost ne možemo promijeniti to je plavkasta boja koja prosijava od podležećeg mišića zbog izuzetno tanke kože u tom području.

nena281

25.03.2013. 15:15

Poštovani!
Unazad dva mjeseca se budim sa jako izraženim napuhanim podočnjacima ( otečeni kapci i obješene vrečice ispod očiju). Zbog prirode posla i obiteljskih obaveza ponekad spavam i manje od 5 sati, ali isto mi se dešava i kada spavam 8 sati na dan. Imam 37 godina i nemam osobite zdravstvene tegobe, no podočnjaci mi jako izobličuju izgled tako da se dva do tri sata nakon ustajanja ne usudim izaći iz kuće! Imam urođenu asimetriju bubrega ( Hydronephrosis dex gr I/II) do sada bez vidljivih smetnji. Na koji si način mogu pomoći i kojem se liječniku obratiti za pomoć? Unaprijed hvala!

Dinko Tončić, dr. med.

20.07.2014. 14:10

Poštovana, kako bismo mogli napraviti neku ozbiljniju analizu i procjenu potrebnih tretmana, morali bismo u najmanju ruku vidjeti Vaše fotografije, a bilo bi idealno kada biste nas posjetili na pregledu i konzultacijama u okviru naše Poliklinike da vidimo točno o čemu se radi u Vašem slučaju. Korekcija podočnjaka je kompleksan postupak koji zahtjeva temeljitu analizu i više različitih kirurških i nekirurških tretmana. Za korekciju podočnjaka najčešće nije dovoljna samo blefaroplastika sa uklanjanjem viška kože i masnih vrećica nego i popunjavanje pojedinih brazdi vlastitim masnim tkivom. Kod zatezanja kože često pomaže i duboki medicinski kemijski peeling. Dijagnoza koju imate vezano uz bubrege zasigurno ne doprinosi izgledu podočnjaka. Ukoliko ste zainteresirani za pregled i konzultaciju u Poliklinici dr. Tončić možete nam se slobodno obratiti na mail info@toncic.net ili na telefonski broj 014618888