Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


riješenje


Autor Poruka

iva2301

17.04.2011. 12:15

Naime ja imam dosta tanke usne koje može se reći "padaju prema dolje" također vidi mi se zubno meso.
Nakon dužeg traganja za riješenjem od filera -silikona u ustima što mi je preružno.Naišla sam na jedan post koji me oduševio prirodnošću i trajnošću
Evo link: http://www.plastic-surgeon.rs/?s=112
E sad mene zanima postoji li nešto ovakvo u Hrvatskoj, što Vi onako objektivno mislite o ovom zahvatu,ima li još kakvih mana ovakav zahvat?
Te recimo nekakva objektivna cjena ovog zahvata ?

Dinko Tončić, dr. med.

01.05.2011. 23:45

Poštovana, evo, nakon što sam pregledao post, mogu reći da se radi o metodi koja bi uz dobru indikaciju mogla donijeti i dobre rezultate, no kao i kod svakog kirurškog postupka i kod ove tehnike postoje neki nedostaci. Što se tiče povećanja usana, danas se preporučuju i najviše koriste kožni fileri iz razloga što je njihova primjena vrlo jednostavna , oporavak brz , a rezultati predviljivi. Također, fileri ne ostavljaju ožiljke.

Metoda koju Vi spominjete je više rekonstruktivnog karaktera, a prednosti filera su ovdje u principu njezini nedostaci. Dakle, oporavak i otečenost usne će trajati tjednima, ožiljci će sa unutarnje strane biti značajni, rezultati neće biti predvidljivi do kraja, a nakon operacije više nema povratka na "staro", što u slučaju nezadovoljavajućeg rezultata može predstavljati veliki problem.