Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


silikoni


Autor Poruka

m-marina

01.02.2011. 22:55

zanima me koja je razlika između okruglih i isptavite me ako griješim anatomskih silikona? koje vi preporučijete? te da li je istina da se anatomski mogu okrenuti tako mi je bar rekao jedan doktor te da se njih onda mora ponovo vaditi i stavljati, a okrugli ne? jer sam pomalo zbunjena znam da postoji razlika u cijeni,ali ne i kakav mi je učinak estecki i zdravstveni. ja bih povećavala grud na broj pet sad imam jaku dvijku, te koje u tom slučaju preporučujete okrugle ili anatomske. Unaprijed zahvalna

Dinko Tončić, dr. med.

10.02.2011. 00:30

Poštovana, na tržištu je prisutno više različitih vrsta silikonskih implantata. Anatomski implantati su oni koji oblikom imitiraju prirodnu dojku, manje su izraženi u području gornjeg pola, a više u području donjeg pola. Okrugli implantati imaju podjednaku projekciju u gornjem i u donjem polu tako da grudima daju željeni volumen u području donjeg pola, ali i u dekolteu i u području gornjega pola. Ukoliko se okrugli implantat okrene, to se neće primijetiti, jer je njegova projekcija podjednaka cijelim njegovim opsegom, a ukoliko se anatomski okrene tada će plosnatiji, gornji pol implantata promjijeniti poziciju te se pomaknuti prema dolje, a puniji, donji pol implantata u tom će se slučaju naći u području gornjeg pola dojke, što će dojci dati neželjeni izgled. I jedna i druga vrsta implantata imaju svoje indikacije i svoju primjenu . Što se tiče veličine, naš savjet je da se sa željama ne pretjeruje, jer što su implantati veći to su veći i rizici od mogućih komplikacija. Realno je očekivati da se grudi veličine grudnjaka br. 2 mogu povećati na br. 4

Bubamara0512

15.12.2011. 00:15

Poštovani, evo, čitam malo o silikonima pa bih vam i ja postavila pitanje...
Naime, rodila sam prije 4 mjeseca i dojim, i nadam se da ću dojiti barem do djetetove prve godine.
Prsa su mi već sad izgubila svoj oblik i objesila se...a vjerujem da će se kroz sljedećih mjeseci situacija samo pogoršavati.
Razmišljam o silikonima kad završim s dojenjem, pa bih vas molila ako vam nije problem malo me upoznati s cijenama, cca u Hrvatskoj.
Uz to bih vas još pitala, u slučaju da dobijem drugo dijete, kakva su iskustva s dojenjem i silikonima, i dali se nakon određenog vremena dojenja sa silikonima koža na prsima ponovno rastegne?

Unaprijed zahvaljujem

Dinko Tončić, dr. med.

18.12.2011. 23:10

Poštovana,

Korekciju grudi je najbolje napraviti nakon što se one prestanu mijenjati nakon trudnoće i dojenja, što bi bilo oko tri do šest mjeseci nakon prestanka dojenja.
U tom trenutku bi trebalo napraviti procjenu njihovog stanja u smislu viška kože, količine masnog i žlijezdanog tkiva dojki, opuštenosti dojki te donijeti odluku o tome da li je potrebna samo korekcija dojki silikonskim implantatima odnosno povećanje grudi ili bi bilo potrebno povećanje grudi sa podizanjem (razlika u tehnici i ožiljcima u odnosu na povećanje grudi) ili možda samo podizanje grudi (ukoliko ima dovoljno vlastitog tkiva dojke). Cijene ovih zahvata se kreću od 20000 do 25000 kuna u okviru naše Poliklinike ovisno o spomenutim tipovima operacija i načinima plaćanja. Ukoliko su grudi povećane silikonskim implantatima prije trudonće, nema nikakvih opasnosti niti prepreka za sigurno dojenje , jedino je pitanje u kojoj mjeri i na koji način će se one promijeniti nakon trudnoće i dojenja.