Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


smanjenje grudi


Autor Poruka

Bumbica

08.03.2009. 20:10

Poštovani doktore, postoji li mogućnost smanjenja grudi preko uputnice i gdje? Naime, imam jako velike grudi koje mi predstavljaju dosta veliko opterećenje za kičmu, tko bi mi trebao napisati neko mišljenje da mi je to potrebno? Naime, nisam baš visoka, imam nekih 155 cm, a grudi su mi sad košarica F negdje, zamislite samo kolike su happy Zaista me jako boli kičma od njih. Unaprijed hvala na odgovoru.

Dinko Tončić, dr. med.

12.03.2009. 22:20

Poštovana, operaciju smanjenja grudi inače vrlo uspješno, uz kratki, vertikalni ožiljak izvodimo u okviru naše poliklinike. Također, u potpunosti razumijemo Vaš problem, jer nam se i druge pacijentice često obraćaju sa ovakvim tegobama. Cijena spomenute operacije u našoj poliklinici iznosi 20000 kuna, a pretpostavljamo da je ni HZZO ne pokriva na bolnicama. Stojimo Vam na raspolaganju za eventualna dodatna pitanja.

Bumbica

17.03.2009. 23:40

Hm, na kolko rata se to može platiti, ako se može i kako? To mi je poprilična svota sad

Dinko Tončić, dr. med.

22.03.2009. 11:35

Poštovana, vrlo smo fleksibilni što se tiče plaćanja, tako da je plaćanje moguće kreditnim karticama u više rata, ali i potrošačkim kreditima zagrebačke i reiffeisen banke. Mogu još samo ponoviti da sa ovom vrstom zahvata imamo vrlo velik uspjeh i iskustvo te da koristimo tehniku minimalnih ožiljaka tj. kratkog vertikalnog reza.

Bumbica

11.11.2009. 10:30

Poštovani doktore, prestala sam dojiti bebu i sad me zanima koliko mora proći od tog vremena pa do zahvata smanjenja grudi? Dal mi možete malo pojasniti kako se to točno radi (mene je malo toga svega strah happy ) jer sam čula da se moraju micati bradavice... I zanima me još (svašta čujem pa da pitam) da bradavice nakon toga nemaju više osjeta, dal je to istina? I mogu li i nakon toga i dalje dojiti ako mi jednog dana padne na pamet roditi još jedno dijete? Oprostite što sam udavila pitanjima happy

Dinko Tončić, dr. med.

15.11.2009. 16:35

Poštovana, nisam siguran da ćete putem uputnice moći realizirati navedeni zahvat, jer HZZO za ovu dijagnozu ne snosi troškove. Ukoliko se odlučite za zahvat, i na bolnici ćete morati platiti sličan iznos za ovakvu operaciju s obzirom da se od strane HZZO-a tretira kao estetski , a ne kao zdravstveni zahvat.

Bumbica

23.11.2009. 13:35

Ali, to sad ni nije bilo moje pitanje sad

Dinko Tončić, dr. med.

28.11.2009. 18:55

Poštovana, ispričavam se, pročitao sam Vaš stari upit, pa sam na njega odgovorio. Što se tiče Vašeg aktualnog pitanja, istina je , bradavice se moraju premjestiti na novu poziciju tj. moraju se podignuti, obično za nekoliko centimetara, ovisno o tome koliko su spuštene. One se obično ne odižu u potpunosti već ostaju na peteljci, koja im omogućuje opskrbu krvlju.

Što se tiče dojenja, nakon ovakvog zahvata ono nije uvijek moguće, a osjet na bradavicama može biti poremećen duže vremena. Naš stav je da operacija ima smisla ukoliko ne mislite zatrudniti u idućih tri do pet godina, ali to je izbor koji je prepušten pacijentu. Često je nakon nove trudnoće potrebna dodatna korekcija, jer se grudi u određenoj mjeri ponovno deformiraju.

Nakon dojenja, najbolje bi bilo pričekati oko šest mjeseci prije podvrgavanja zahvatu, kako bi dojke poprimile svoj definitivni oblik . To će omogučiti što vjernije preoperativno planiranje i mjerenje te precizan preoperativni crtež po kojem se grudi za vrijeme operacije "kroje".