Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zatezanje stomaka posle porodjaja


Autor Poruka

Ilma

14.07.2010. 18:50

postovani
Porodila sam se pre oko 11 meseci mada dosta mi je ostao stomak.Mozete li mi objasniti nesto o ovoj hirurskoj intervenciji i kolika bi bila cena u evrima jer mislim da mi je neophodna...Ujedno,zelela sam ugraditi i implatante ,da li je opasno uraditi obe operacije u istom danu i koliko dugo bi trajao oporavak.

Dinko Tončić, dr. med.

24.07.2010. 02:55

Poštovana, kao prvo zahvaljujem na Vašem pitanju. Ono što bi prvo trebalo utvrditi je da li se kod Vas radi o višku masnog tkiva ili o višku kože u području trbuha. Ukoliko je u pitanju višak masnog tkiva, najadekvatnija metoda za rješavanje ovakvog problema bi bila liposukcija , a ako je pak u pitanju višak kože, metoda izbora je abdominoplastika. Oba ova zahvata vrlo uspješno izvodimo u okviru naše poliklinike, a u vezi detalja nam se možete obratiti direktno na e-mail adresu info@toncic.net .

Ilma

26.07.2010. 15:45

Prije bih rekla da se radi o visku masnog tkiva...A sto se tice ugradnje silikona,da li ce stetiti dojenju ako opet za koju godinu ostanem trudna,da li beba moze dojiti?

Dinko Tončić, dr. med.

09.08.2010. 22:55

Poštovana, u tom slučaju bi kod Vas metoda izbora bila liposukcija. Što se tiče donjenja, silikonski implantati nebi trebali imati utjecaj na dojenje ukoliko se odlučite na drugo dijete nakon ugradnje implantata.