Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


stidne usne


Autor Poruka

luckasta

17.12.2009. 15:40

Poštovani, imam problem taj što mi stidne usne strše izvan vanjskih i smetaju mi pri nošenju traperica, kupaćih itd.
moj ginekolog mi je rekao da postoji samo mogućnost stavljanja plastike , međutim jedan inozeman ginekolog mi je rekao da se mogu zategnuti ili samo skratiti. zanima me vaše mišljenje što da učinim jer na spomen plastike se ježim i ne znam kako bi uopće bilo kakva operacija tu utjecala na posljedice , bojim se kako ću kasnije održavati spolne odnose, roditi, mokriti itd. molim vas da mi odgovorite što da učinim

Dinko Tončić, dr. med.

20.12.2009. 21:15

Poštovana, kada se kaže plastika tu se ne misli na "plastiku" kao tvar odnosno na nekakav plastični umetak već se misli na plastičnu operaciju , odnosno na ono što je drugi liječnik nazvao "zatezanjem". U jednom i drugom slučaju se radi o identičnom postupku prilikom kojega se izrezuje višak kože malih usana koji Vas smeta. Rana koja ostane se sašije prema principima estetske i plastične kirurgije, tako da nakon operacije ostaje jedva vidljiv ožiljak. Radi se o jednostavnijem kirurškom zahvatu koji u okviru naše poliklinike izvodimo u tzv. lokalno potenciranoj anesteziji, a oporavak je brz i traje oko desetak dana. Ova operacija je vrlo sigurna uz minimalni rizik od eventualnih komplikacija i negativnih posljedica. Nema nikakvih utjecaja na buduću trudnoću ili na spolni život. Drugih načina da se adekvatno riješi problem kojeg spominjete nema.