Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


xanthelasma


Autor Poruka

pinus

02.12.2009. 12:10

Štovani!
Već više od desetak godina prisutne su mi dvije xanthelasme na gornjoj vjeđi oba oka medijalno, ne stvaraju se nove, možda se samo jedna neznatno povećala kroz sve ove godine. Možete li mi predložiti način kako ih što jednostavnije ukloniti, gdje obaviti zahvat, cijenu takvog zahvata te pokriva li možda hzzo barem dio troškova. Napominjem da sam inače zdrava, (42 god. 160cm/53kg) bavim se sportom, holesterol nisam imala nikada ni većih zdravstvenih problema.
Unaprijed zahvaljujem!

Dinko Tončić, dr. med.

03.12.2009. 00:15

Poštovana, zahvaljujem na upitu. Što se tiče xantelasmi u području gornjih kapaka, prema Vašem opisu, vjerojatno bismo ih lako mogli ukloniti kirurškim putem bez nekih većih posljedica ili vidljivijih ožiljaka.
U svakom slučaju, prije svega bi bio potreban jedan pregled, kako bismo vidjeli konkretnu situaciju .
Na žalost sa hzzo-om ne surađujemo tako da ne znamo da li oni pokrivaju ovu vrstu zahvata. S obzirom da spomenuti zahvat možemo svrstati u zahvate estetskog tipa, ne vjerujemo da bi zdravstveno osiguranje snosilo troškove.