Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Uklanjanje poveceg madeza - sredina obraza


Autor Poruka

TheMAKI

03.01.2012. 13:45

Postovanje i dobar dan!

Isto pitanje postavio sam i u sekciji estetsko-korektivna dermatologija jucer i jos nisan dobio odgovor, no evo postavio sam pitanje i u srodnu sekciju koja je mozda vise vezana za moj problem: moguci oziljak kod operacije madeza.

Ja naime imam madez tocno na sredini desnog obraza. On je promjera cca. 1 cm, koji milimetar vise ili manje.

Imam tek 12 godina i zelio bih ga se rijesiti kako zbog estetskih problema (meni on naime jako smeta; iz njega pocinju rasti dlacice) tako i zbog brijanja za nekoliko godina te sunca ljeti.

Moji roditelji su zvali nekog dermatologa ili estetskog kirurga, ne znam tocno. Mi smo rekli moj problem, a doticni lijecnik je rekao da ja zbog velike prokrvljenosti lica nisam u mogucnosti operirati taj madez do najmanje 15. godine jer bi mi u protivnom ostao veliki oziljak.

Mene zanima postoji li neka estetska/dermatoloska/plasticna metoda da je izvediva na meni, a da ukloni taj madez bez velikih posljedica?

Hvala!

Dinko Tončić, dr. med.

16.01.2012. 10:50

Poštovani, kao prvo isprika za malo kašnjenje sa odgovorom . Madež koji spominješ se može uz manji ožiljak, koristeći metode estetske kirurgije odstraniti klasičnim kirurškim putem te poslati na PHD analizu, a može se nakon dermoskopskog pregleda, ukoliko nije sumnjiv, odstraniti radiofrekvencijskom metodom, bez ožiljka . Ukoliko si zainteresiran za uklanjanje madeža i dogovor oko detalja zahvata možeš nam se javiti putem kontakta na www.toncic.net

TheMAKI

23.06.2012. 21:50

Postovani,

mozete li mi bolje objasniti metodu radiokirurgije jer je moj madez izbocen, tj. ne stoji skroz ravno sa licem, i sumnjam da ima dubok korijen, stoga mi nije razumljiva ta metoda. Također bi Vas želio pitati koliko je dobno ograničenje za radiofrenkventno uklanjanje madeza?

Dinko Tončić, dr. med.

21.07.2012. 23:00

Poštovani, ponovno mala isprika radi kašnjenja odgovora s kojim ovaj puta vjerojatno nećeš biti u potpunosti zadovoljan. Naime, ovim putem možemo davati samo odgovore koji imaju informativni i orijentacijski karakter, a za konkretan i individualan pristup bi ipak trebalo madež pregledati klinički ! Ukoliko se odlučiš za ovaj korak, možeš mi se slobodno javiti na kontakt koji sam ostavio u prethodnom odgovoru ! Pozdrav !