Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ultrazvučna kavitacija


Autor Poruka

kikulja

26.03.2010. 12:05

Poštovani,
želim ukloniti celulit kombinacijom metoda kavitacije, radifrekvencije i limfne drenaže. Brine me, međutim, sigurnost ultrazvučne kavitacije. U informacijama koje su mi dostupne, uglavnom se govori samo o prednostima, ali sam pročitala i o mogućim opasnostima - da se, navodno, dio oslobođenih masti taloži na stijenkama krvnih žila i jetri, te da ne postoji mehanizam koji će oslobođene masne kiseline ukloniti iz organizma. Pokušala sam istražiti metabolizam masti, ali je prekomplikovano za mene. Spominje se i povećan rizik od plućne embolije. Nisam gojazna, visoka sam 167, imam 54 kg, ali mi se naglo pogoršao celulit u posljednjih godinu dana, od kada uzimam kontracepcijeske pilule. Iz istog razloga imam redovne kontrole, dobre nalaze jetre, i ostale. Ne pronalazim se u kontraindikacijama koje se spominju - akutne bolesti, poremećaji cirkulacije, bolest jetre, trudnoća, pa me zanima da li mogu, bez opasnosti za zdravlje napraviti ultrazvučnu kavitaciju. Moje isprike ako pitanje nije postavljeno na pravom mjestu. Puno hvala.

Dinko Tončić, dr. med.

27.03.2010. 15:10

Poštovana, s obzirom da u okviru naše poliklinike ne izvodimo ulrazvučnu kavitaciju, nebismo Vam mogli dati provjerene informacije u vezi te metode. Uklanjanje masnog tkiva u okviru naše poliklinike vrlo uspješno izvodimo metodom liposukcije te Vam u vezi ove kirurške tehnike možemo dati korektan i pouzdan stručni savjet. Što se tiče ultrazvučne kavitacije, bit će najbolje da se obratite ustanovi koja se time bavi.