Estetsko-korektivna dermatologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 65 | Broj poruka: 177

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Oziljak


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sapica2205

15.11.2012. 16:15

Poštovani,
Zanimalo bi me oko mojeg oziljka kojeg imam točno na kralješku na leđima. Naime dogodilo se to da prilikom "dobivanja tog oziljka" je bila skinuta koza na tom dijelu, vidjelo se samo nesto bijelo( vjerojatno kost) tako da se radi o dosta "temeljitijoj" ozljedi. Nakon toga sam stavila malo aklohola sto sam imala u kući kao dezinfekciju, i prvih par dana tretirala sa rivanolom. Stvorila se krasta, otpala, sve uredno, ali je i dalje nakon 2,3 mjeseca prisutan taj oziljak velicine oraha ili malo vece.
Zanima me da li ima neki nacin, krema, mast kako bi se to uklonilo,( ili dali će to samo od sebe tijekom vremena se povuć) jer dosta je sivkaste boje, a kako mi je dosta svijetla put, stvara veliki kontrast i estetski zbilja nije lijepo.

Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

16.11.2012. 12:35

Nako dubljih, većih ozljeda ostaje ožiljak. Može li se on smanjiti (ako je pravi ožiljak onda se ne može potpuno ukloniti) to se ne može reći bez pregleda.