Re: Liječenje Candide

Postovani, molila bih Vas savjet oko lijecenja recedivirajucih gljivicnih infekcija. Ovo je vec cetvrti put od nove godine da imam gljivice. Prvi put me lijecnica pregledala, ucinila je briseve koji su bili uredni, ordinirala gynodaktarin kroz 3 veceri a ostale 4 vaginalete u pakiranju 1xtjedno kroz naredna 4 tjedna. Druga infekcija se javila oko Uskrsa, tad sam prvotno opet dobila gynodaktarin po istoj shemi, medutim nije bilo ucinka pa mi je ginekologica propisala Diflucan 150 mg jednokratno uz Vagisan myko kombi vaginaletu za jednu vecer plus kremu i Arilin rapid kroz 2 veceri. Ucinjen je PAPA test plus HPV tipizacija, svi nalazi uredni. Na nalazu PAPA testw nisu bile naznacene gljivice. Zatim se opet sredinom 5.mjeseca ponovilo, imala sam otprije gynodaktarin, primjenila sam ga kroz 7 dana i s njim su tegobe regredirale. Stavljala sam potom Acidosalus vaginalete kroz 7 dana. Unazad 15 dana opet imam smetnje, popila sam Diflucan 150 mg, uz ponovno gynodaktarin kroz 3 veceri. Nakon 7 dana mi je ordiniran Lomexin 600 mg vaginaleta jednokratno uz Triderm kremu kroz 5 dana. Tegobe su se nesto smanjile ali su i dalje prisutne u vidu peckanja oko vaginalnog otvora i povremeno velikih usana. Takoder da napomenem da je i partner u dva navrata popio Diflucan i sad se jos maze canestenom. Jucer sam opet zvala ginekologicu molila za pregled s obzirom da mi nije bolje. Danas me ujutro primila, pregledala i uzela briseve za svaki slucaj iako kaze da joj se odokativno cini da su opet gljivice. Rekla je da cemo nalaze briseva cekati 3 tjedna. Rekoh joj da nemam nekog efekta na gynodaktarin medutim rekla je da nastavim gynodaktarin po njenoj shemi samo 1 vaginaletu tjedno do nalaza briseva.
Pitala sam je da li da mozda pokusam s canestenom s obzirom da ga nikad nisam koristila i poslije lactogynom oralno i vaginalno ali je rekla da bi bilo prerano za probiotik i da samo nastavim gynodaktarin i strpim se.
Sto vi predlazete?

Unaprijed hvala na odgovoru i ispricavam se na duzini teksta.