Poštovani,
naime već nekim mjesec dana imam bolove u desnom jajniku. U početku su se bolovi pojavljivali samo nakon odnosa, nakon mokrenja u koliko zadržavan neko vrijeme. No posljednjih nekoliko dana imam bolove 24h na dan. Bila sam k doktoru i nakon uradenog ultrazvuka rekao mi je da imam cistu polupraznu 6cm na desnom jajniku. Dao mi je uputnice za tumorske markere, stitnjacu i spolne hormone. Naručena sam tek za 8 i 9 mjesec. No moji bolovi su iz dana u dan sve jači . Osjećam umor i jaku pospanost uz tu bol. Menstruacija mi već nekih godinu dana i više kasne sve do po nekad i dva mjeseca. Tako da nikad ne znam kada treba da ju imam. No danas mi se od jučer stomak naduvao i otekao toliko da kad me netko vidi mi kaže da trebam otići k doktoru. Doktor mi je rekao da mu se javim kada dobijem u prva 4 dana periode pa bi počeo s terapijom da mi se perioda ustali. No za cistu da trebam čekati dok mi marker ne bude gotov. No to je još mjesec dana življenja s bolom. Da li bih trebala insistirati na ponovnom pregledu ili da naprosto šutim i trpim bolove idućih mjesec i pol?
Unapred hvala
S poštovanjem Irena