Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


angiomiolipom


Autor Poruka

dani

03.11.2004. 10:08

Poštovani!
Na sistematskom pregledu tj. ultrazvuku abdomena, prije pola godine, uočena su mi 4 angiomiolipoma bubrega, po dva na svakom.
Nalazi urina i krvi(rečeno mi je)su u redu. Ponovila sam pretrage. Ct je nejasan, color dopler pokazuje čak 6 malih angiomiolipoma.Predloženo mi je da napravim magnetsku rezonancu. Smetnji nemam. Rečeno mi je da ne brinem, ukoliko ne rastu, da nema problema.Pitam se, a što ako se umnožavaju? Što je onda s funkcijom bubrega? Postoji li povećani rizik za trudnoću?
U međuvremenu pročitala sam slučaj krvarenja pa puknuća manjega angiomiolipoma, što je rezultiralo odstranjenjem bubrega.
Je li točno da se takve tvorbe kod pojedinih slučajeva pojavljuju u isto vrijeme i na mozgu?Treba li tu pretragu učiniti? Znači li to da i u mozgu postoji mogućnost njihovoga rasta?
Molim odgovor. Unaprijed zahvaljujem.

prof. dr. sc. Petar Kes

22.01.2005. 23:13

Poštovani,
mogu Vam citirati podatke iz medicinske literature, no Vaš dvojbe ostati će i dalje. Najbolje je da u razgovoru s liječnikom od Vašeg povjerenja (urolog) dobijete informaciju. Komunikacija je važni dio stjecanja povjerenja u liječnika, a vjera je uz dobru medicinsku praksu bitna za ozdravljenje.
S poštovanjem, prof.dr.sc. Petar Kes