Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dijaliza?


Autor Poruka

Kaurloto

27.01.2005. 13:09

Postovani,

Molim Vase misljenje.
Suprugu moje sestre koji ima 44.godine i zivi u
Torontu,Canada, postavljena je dijagnoza: Focal glomerulosclerosis(FSGS) i Thin glomerular basement membrane disease( kao genetska bolest).Prognoza je da za manje od 6 mjeseci bubrezi mogu potpuno otkazati. Napominjem da je radjena biopsija. Moje pitanje je da li postoje odgovarajuci lijekovi/preparati koji mogu usporiti ovu bolest i produljiti period do konacnog prestanka funkcije bubrega.

unaprijed zahvalna

Alma

prof. dr. sc. Petar Kes

27.01.2005. 22:23

Poštovani,
fokalna segmentalma glomeruloskleroza vrsta je progresivnog oštećenja bubrega koju je, ovisno o fazi u kojij je postavljena dijagnoza, vrlo teško zaustaviti ali i usporiti (kombinacijom imunosupresiva i drugih lijekova) - ne mogu se konkretno izjašnjavati jer se elektronskim putem ne smijem upuštati u terapijsko savjetovanje, a nefrolozi u Kanadi znaju kako se može utjecati na tijek bolesti i imaju sve potrebne lijekove. Izbor i kombiniranje lijekova ovise o kliničkom stadiju FSGS, stadiju zatajenja bubrega, proteinuriji, krvnom tlaku, proteinogramu, lipidogramu, mogućim popratnim bolestima...
S poštovanjem, prof.dr.sc. Petar Kes