Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol u predjelu leđa


Autor Poruka

jasna

03.12.2002. 12:10

Imam 29 godina. Prije nekih 15 dana probudila sam se s bolovima u predjelu iznad desne lopatice i u područje leđa s desne strane u visini bubrega koji su najizraženiji prilikom udisaja ( kao da me nešto presječe ). Fizijatar je za bolove gore iznad lopatice propisao fizikalnu terapiju, a za bolove u predjelu bubrega rekao da nisu u njegovoj domeni, te traži pregled i mišljenje nefrologa. Ja sam par dana prije posjeta fizijatru, obavila u privatnoj ordinaciji ultrazvuk abdomena koji je bio uredan, osim što je u lumenu žučnog mjehura utvrđena manja količina mulja. Inače nemam nikakvih problema s mokrenjem, niti mi je mokraća čudne boje ili s tragovima krvi. Molim Vas da mi odgovorite da li je moguće da imam upalu bubrega, a da se to ne vidi na ultrazvuku ili su to možda bolovi od mulja u žuči. Što mi preporučate?
Unaprijed hvala, Jasna!

prof. dr. Petar Kes

11.12.2002. 23:17

Upit: Bol u predjelu leđa
Poštovana,
bol u lumbalnom predjelu najvjerojatnije je iste etiologije kao i bol u leđima (obzirom da nema tegobe u vezi s mokraćnim sustavom, kao niti patološki nalaz u mokraći). Priliko pregleda ultrazvukom vjerojatno je napravljen nakon posta - žuć je bila koncentrirana (opisana kao mulj)(nije patološki nalaz).
S poštovanjem,
Prof. dr. Petar Kes

Jasna

13.12.2002. 12:56

Kao prvo, hvala na odgovoru. samo bi jos htjela pitati da li ta mulj u žuči može spontano nestati, da li se s vremenom nužno pretvara u kamence i da li bi ja trebala držati nekakvu dijetu ili terapiju zbog tog mulja?
hvala, Jasna

prof. dr. Petar Kes

27.12.2002. 14:59

Poštovana,
Odgovor na Veše pitanje:
-ne pretvara se nužno u kamence
- može spontano nestati
S poštovanjem,
prof.dr.Petar Kes