Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bubreg sa manjim cisticnim promenama


Autor Poruka

Borjana

29.12.2005. 10:14

Molim Vas za hitan odgovor,
sad sam u 36.nedelji trudnoce. Na prethodnim ultrazvukovima ljekari nisu nista primjetili. I slucajno sam otisla jos jednom na ultrazvuk, da proverim da li je sve u redu i lekar je konstatovao da je jedan bubreg sa manjim cisticnim promenama. Ni kod moje ni kod muzeve porodice nema bolesti bubrega.Na poslednjem ekspertskom ultrazvuku sam bila u 28.nedelji, i sada u 36. nedelji ,na svoju inicijativu.
Kako je moguce da se to ranije nije vidjelo ili niko nije gledao detaljno?!

Molim Vas za hitan odgovor.

Da li tu nesto moze da se ucini?

S postovanjem,

Borjana

prof.dr.sc. Petar Kes

29.12.2005. 12:05

Poštovana, postoji nekoliko mogućnosti. 1. promjene su diskretne i liječnici nisu na njih prethodno obratili pozornost; 2. ne radi se o cističnim nego zastojim promjenama (proširene su čašice bubrega, a ne radi se o cistama) - u trudnoći postoji mogućnost slabije drenaže mokraće. Promjene je potrebno pratiti (UZV-kom), mokraću analizirati na bjelančevine i bakterije. Ne vjerujem da bi trebalo biti večih problema do kraja trudnoće. S poštovanjem, prof.dr.Petar Kes