Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


često mokrenje


Autor Poruka

tp

14.11.2004. 23:01

Poštovani doktore,


U zadnjih tjedan dana primjetio sam da u večernjim satima,kad sjedim ili ležim imam potrebu za češćim mokrenjem pri čemu izađe vrlo malo mokraće,ujutro se obično budim punog mjehura.Zanima me da li uzrok tome može biti proscar, kojeg koristim oko 3 mjeseca u liječenju opadanja kose(finasterid) s obzirom da taj lijek djeluje na mokraćni sustav?Lijek koristim kao jeftiniju verziju propecie s obzirom da je sastav isti samo proscar sadrži 5x više finasterida pa ja pilulu podijelim na 5 podjednakih dijelova kako bi dobio ustvari 1 pilulu propecie.Da li time jeftino liječim ćelavost(zasad učinkovito) ili gadno griješim pa to i djeluje na mokraćni sustav ili je pak razlog mokrenja sasvim drukčiji?

Hvala na odgovoru

Tomislav

prof. dr. sc. Petar Kes

01.12.2004. 08:53

Poštovani,
za vjerodostojan odgovor trebalo bi mi mnogo više podataka - obzirom na tegobe koje opisujete, a koje bi mogle biti u vezi s opstrukcijom (ometanjem prolaska mokraće) mokraćnih puteva (povećanje prostate?) i/ili pridruženom infekcijom, najpametnije je da se javite na pregled UROLOGU. Ako ste u dobi od 50 godiina ili više preporučam da prethodno napravite PSA; dobrodošli nalazi su analiza mokraće, urinokultura, SE, KKS, CRP, kreatinin, ureja, urati, elektroliti...
S poštovanjem,
prof.dr.sc. P. Kes