Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Degenerativno promjenjene stanice


Autor Poruka

Denis

20.01.2005. 15:31

Poštovani,
nakon bakterijske upale bubrega (9. mj. 2004.) obavio sam niz kontrolnih pregleda. Svi nalazi su uglavnom uredni osim citološke analize urina (11. mj. 2004.). Nalaz glasi: "U oskudnije celularnim sedimentima vide se stanice pločastog epitela, degenerativno promjenjene stanice prijelaznog epitela, nešto degenerativno promjenjenih granulocita, rijetki E, bakterije i detritus. Materijal je degenerativno promijenjen. Preporuča se kontrola za tri do četiri mjeseca."
Obzirom da me nalaz zabrinuo, a nisam dobio odgovarajuće pojašnjenje niti od citologa, niti od liječnika opće prakse, molio bih Vas da mi objasnite o čemu se radi, koji je mogući uzrok, koliko je stanje ozbiljno, postoji li način da poboljšam to stanje (dijeta, čajevi, lijekovi, i sl.).
Unaprijed hvala.

prof. dr. sc. Petar Kes

21.01.2005. 12:39

Poštovani, "degenerativno" promijenjene stanice mokraćnih puteva tijekom/nakon infekcije najčešće su posljedica upale. Ključno je suzbiti upalu - ciljano prema uzročniku. Nakon nekoliko tjedana promjene će nestati. Ako Vaš liječnik opće medicine - koji je ujedno i najbolje upoznat s Vašom bolesti - ne može objasniti/dijagnosticirati bolest, neka Vas uputi specijalisti nefrologu ili urologu (ovisno o vodečim smetnjama na koje se tužite). S poštovanjem, prof.dr.sc. Petar Kes