Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dijaliza,da ili ne


Autor Poruka

Biljana

29.05.2004. 08:13

Molim informativni savjet.Imam 67 god.,dijag.kronični glomeruolonefrits, u smislu term.insuficij. - Pomoću ljekovitih čajeva i djelimične dijete održavam ove vrijednosti : kreatinin 245,urea 23,urati 5o8, kalij 5. -Svi ostali nalazi su mi u granicama normale.- Da li uz takve nalaze mogu do
daljnjega bez dijalize? - Mišljenja liječnika su različita, ja osobno se osječam dobro bez ikakvih poteškoća.Bila bih zahvalna da čujem još nečije stručno razmišljanje.

prof. dr. sc. Petar Kes

11.06.2004. 08:25

Poštovana,
na temelju onoga što ste napisala, radi se o kroničnom zatajenju bubrega. Laboratorijske analize su nepotpune. Nije napravljen (ili niste naveli) klirens kreatinina. Obzirom na koncentraciju kreatinina i ureje u serumu mogu pretpostaviti da bi bio/je >20 ml/min - što odgovara III stadiju kroničnog zatajenja bubrega (u kojem dijaliza noj nije indicirana).
Rad konačne prosudbe i savjeta obratite se internisti-nefrologu.
S poštovanjem,
prof.dr.Petar Kes

sasa

16.06.2004. 12:00

Obzirom da doma imam gospođu sa istom dijagnozom (kronični glomerulonefritis)kao i VI, možete li mi reći kakve ljekovite čajeve koristite i gdje ih se može kupiti?

Hvala