Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dječje urinarne infekcije


Autor Poruka

gabrijela

06.05.2004. 15:30

Majka sam 9-godišnje djevojčice koja je (inače zdrava) sa 5,5 god bez nekih specijalnih simptoma u dan dva temperature 39,5 c završila u bolnici sa sepsom (urinarna infekcija).Primila je Ketocef i na sreću sve je
prošlo u redu.Nakon toga je dosta dugo imala leukocite,bubrežni epitel i eritrocite u urinu.Dosta dugo je pila i antibiotike.
Prošla je intravenoznu ureterografiju, mikciju i cistoskopiju.Svi nalazi su bili
uredni.Zadnjih godinu, dvije nije imala problema da bi sada ponovo žalila se na pečenje pri mokrenju.Nalaz nativnog urina leukociti
10-15 eritrociti 7,8, bubrežni epitel 1-2, nitriti poz.Urinokultura je pokazala E.Colli 10**6 u 1ml.Trenutno pije Zinnan 2 x 250 mlg i nalaz
je malo bolji.Leukociti 3-4,bub.epitel 2-3, eritrociti 0.Zanima me osim antibiotika Vaš savjet: što bi od prirodnih proizvoda mogla uzimati.
Znam da je brusnica jako dobra međutim svi proizvodi na našem tržištu
nisu predviđeni za djecu pa me zanima koja bi to količina trebala biti.
U ljekarnama znaju otprilike.
Lijepi pozdrav!

prof. dr. sc. Petar Kes

14.06.2004. 08:26

Draga Gabrijela,

Što se naših ljekarni tiče, obično su dobro informirane i o dozama za djecu, a u svakom proizvodu kojega kupujete nalazi se i detaljna uputa proizvođača gdje su zasebno istaknute doze za djecu, ili je napomenuto da proizvod nije za njih.
Vaša djevojčica ima već 9 godina, te se doziranju može pribjeći nešto slobodnije, najstrože su naime upute za malu djecu; novorođenčad te djecu do godine dana.
Ukoliko i dalje imate dvojbi (nažalost niste nam napisali točno na koji proizvod od brusnica mislite) uvijek sa povjerenjem možete rabiti čaj od brusnica koji je jednako dobar i siguran i za djecu i za odrasle.
Ako imate dodatnih pitanja, rado ćemo i na njih odgovoriti.
Srdačni pozdravi,
Prof. dr. sc. Petar Kes, internista- nefrolog
Mr. sc. dr. Đurđica Šešo-Šimić, pedijatar