Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dopuna cystofink


Autor Poruka

nina

14.05.2002. 10:15

Da li kod čestih recidiva E. coli u urinarnom traktu te nekad chlamydia, umjesto antibiotika uzeti neke od lijekova, odnosno da li ste čuli za iduće lijekove i kojeg preporučiti. Antibiotska terapija koju ordinira moj liječnik baš i ne pomaže. Čula sam za slijedeće lijekove na njemačkom tržištu: (bila sam i kod urologa ali bezuspješno - nakon terapije opet se vraćaju bakterije sa simptomima pečenja itd.)
Cysto Fink
Urovaxom
Acimethin

Hvala

prof. dr. Petar Kes

18.05.2002. 22:00

Upit: Uro-Vaxom
Uro-Vaxom (Sanofi-Synthelabo), kapsule od 6 mg; lizirana imunoaktivna frakcija E.coli. Princip djelovanja: imunostimulacija imunokompetentnih stanica. Indikacije: recidivirajuće i kronične infekcije mokraćnih puteva. Kontraindikacija: prvi trimestar trudnoće. Nuspojave: lakši poremećaji probave, uglavnom mučnina; rijetko su moguće kožne alergijske reakcije i vrućica. Primjena: jedna kapsula dnevno, ujutro natašte. Liječenje traje kontinuirano 3 mjeseca, ali se preporuča i povremena imunopoticajna terapija u intervalima od po nekoliko mjeseci. Cijena lijeka: 30 kapsula....80,24 DEM; 90 kapsula....207,19 DEM.
O opravdanosti propisivanja lijeka treba odlučiti liječnik koji Vas liječi. Pri tome treba uzeti u obzir i odnos cijene i očekivane koristi liječenja.
Za prosudbu opravdanosti preventivnog uzimanja uroseptika u Vašem slučaju nemam dovoljno elemenata.
S poštovanjem,
prof.dr. Petar Kes