Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


enterococcus


Autor Poruka

Sara

25.09.2002. 10:43

Kci kojoj su tri godine prvi put je u petom mjesecu ove godine radena urinokultura te je ustanovljena prisutnost bakterije enterococcus i pseudmonas aerougionosae (terapija je bila klavocin).U sestom mjesecu ponovljena urinokultura isti nalaz a terapija amoksil,
slijedeci mjesec novi nalaz urinokulture pokazuje prisutnost enterococcus broj kolonija 10 xx5 a terapija je ceporeks.U osmom mjesecu ponovljena urinokultura nalaz isti terapija sinersul a ovaj mjesec nakon nalaza koji je isti kao i predhodni ljecnik je prepisao amoksil te za dva tjedna ponavlja nalaz.Nalaz urina svaki put je bio uredan a moram i napomenuti da dijete jos uvijek nosi pelene .Buduci da se nalaz ne popravlja molim Vas za savjet sto ciniti.
Hvala!

prof. dr. Petar Kes

04.10.2002. 23:29

Poštovana,
odnesite dijete pedijatru-nefrologu na pregled, kao bi ustanovio o čemu se radi (odnosno isključio moguće postojanje anomalije u razvoju mokraćnog sustava).
S poštovanjem,
Prof.dr.Petar Kes

nizama

13.11.2002. 09:51

Nedavno u urinu su mi pronašli bakteriju, ešerihiju. Već neko vrijeme se borim s tim. Isto tako osjećaj bolove u području bubrega, ultrazvuk bubrega je pokazao uredan nalaz. Trenutno primam gentamicin. Interesuje me da li mogu pored ovih lijekova uzimati i narodni lijek na bazi vina i lijelog luka. Pomozite mi, sta da radim.

prof. dr. Petar Kes

11.12.2002. 23:41

Upit: infekcija
Antiobiotik odabran prema nalazu urinokulture obično je dovoljan (i pouzdaniji od opisanog narodnog lijeka).
S poštovanjem,
Prof. dr. Petar Kes