Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Gnojna angina i extencilin


Autor Poruka

Damir

09.07.2004. 22:51

Dijete mi je sada staro 2 godine i četiri mjeseca i konstantno u zadnjih 18 mjeseci je bolesno (učestala gnojna angina svaki mjesec). Operiran treći krajnik te ostali nalazi krvi u redu). Svaki mjesec troši antibiotike (sumamed, zinat, silapen, injekcije penicilina, cedax i sl.). Preporuka našeg liječnika da dijete dobije injekciju extencilina svaka tri tjedna. Da li postoji nada da dijete ne bude bolesno baram dva mjeseca. Hvala na odgovoru.

Tata Damir

prof. dr. sc. Petar Kes

12.09.2004. 22:42

Dragi Damire,
Da li vaše dijate pohađa jaslice? Koja je bakterija izolirana iz brisa ždrijela ili nosa?
Osim 3. krajnika ( koji može ponovno narasti nakon operacije) što je s krajnicima u ždrijelu? Premalo je podataka da bi smo Vam mogli podrobnije odgovoriti, ali svakako, nakon toliko antibiotika vrijedi pokušati s extencilinom koji je dugotrajna zaštita za određenu vrstu bakterija. Problem nastaje ako se tu radi o više različitih uzročnika koji reagiraju na drugačije antibiotike. Zato bi bilo vrijedno znati u kakvom se kolektivu kreće Vaše dijete, i svaki put iznova uzeti bris ždrijela i nosa, jer kako sami pišete, s ostalim nalazima sve je u redu.
Rado ćemo odgovoriti na Vaša dodatna pitanja,
do tada srdačni pozdravi,
Prof. dr. sc. Petar Kes, internist
Mr. sc. dr. Đurđica Šešo Šimić, pedijatar