Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kamenje u oba bubrega


Autor Poruka

biljana

12.01.2005. 11:49

Pozdrav
Prije 10 mjeseci sam uradila redovan ultrazvuk bubrega, s obzirom da patim od eserihije coli, sve je bilo u redu, osim sto mi je otkriveno da u oba bubrega imam po dva tri kamencica velicine rize, otprilike oko 3,4mm (sto nije prvi put, jer vec par godina imam slicne nalaze, jedan kamencic sam i izbacila).
Medjutim, prije 15 dana, na drugom pregledu ultrazvukom je ustanovljeno da imam 4-5 kamencica velicine 7-11 mm u lijevom, a "oko 10-tak" kamencica velicine 4-7 mm i puno pijeska u desnom bubregu. Kako je moguce da se za ovako relativno kratko vrijeme velicina kamenja ovoliko uveca, u ovom periodu od 10 mjeseci nisam imala nikakve napade eserijihije niti ikakve upale urinarnog trakta(redovno radim analize mokrace i pijem zastitnu brusnicu), hranidbene navike su mi iste sve vrijeme, ne koristim nikakve dodatne tablete koje bi mogle povoljno uticati na stvaranje kamenja? Kakve mi terapije preporucujete(trenutno pijem Rowatinex) na ovu velicinu kamenja, jer po onom sto sam pronasla u literaturi, trebala bih se sto prije rijesiti ovog kamenja, tj. ne cekati jos jedan napad bubrega?Gdje da se obratim?

Unaprijed mnogo hvala za odgovor

prof. dr. sc. Petar Kes

19.01.2005. 10:03

Poštovana,
bubrežnim kamencima obično se bave UROLOZI. Infekcije mokraćnog sustava i nefrolitijaza obično idu "ruku pod ruku", a tada je teško savladati infekciju. Ako se kamenci češće ponavljaju ili su brojni potrebno je ispitati njihov sastav (sačuvajte izmokreni kamenac) - prema sastavu moguće je odrediti terapiju, prehranu, procijeniti mogućnost ponavljanja...Preporučam pregled UROLOGA. S poštovanjem, prof.dr.Petar Kes