Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Rowatinex


Autor Poruka

Dragan

04.01.2005. 15:01

Postovani,

Imam 36 godina i ultrazvukom mi je utvrdjeno da u oba bubrega pored pijeska imam i kamenje velicine manjeg zrna bibera (jedan 5 mm).
Da li mi ROWATINEX moze pomoci u topljenju kamenja,odnosno da li postoji lijek koji uopste moze otopiti kamenje u bubregu?
Koje su granice u velicini kamena za izbacivanje vecom kolicinom vode,da ne bi doslo do zacepljenja mokracovoda?Kolika je debljinja mokracovoda?

prof. dr. sc. Petar Kes

19.01.2005. 10:11

Poštovanji, analizom odstranjenog/izmokrenog kamenca potrebno je utvrditi njegov sastav, a na temelju sastava moguće je odrediti etiologiju nastanka i eventualno etiološku terapiju/prevenciju. Pomoć Rowatinexa je u tome smislu ograničena. "Udar vodom" uz diuretik i spazmolitik može pospješiti "izbacivanje" kamenca, ali taj se postupak ne provodi u "kućnoj radinosti" već pod kontrolom liječnika. Oblik, a ne samo veličina, građa mokraćnog sustava (anomalije razvoja?) važni su za prosudbu može li se kamenac izmokriti - to je predmet razmišljanja UROLOGA. Preporuka: obratite se na pregled urologu. S poštovanjem, prof.dr.Petar Kes