Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kronična klamidija?


Autor Poruka

Nikola

23.07.2005. 20:09

Poštovani,
2003. godine Hexagon testom mi je utvrđena klamidija. Suprug i ja smo se liječili jednokratnom dozom Sumameda. Nakon 2 mjeseca ponovili smo test i on je bio negativan. U 5. mjesecu 2005. ponovili smo test zbog planirane trudnoće i on je bio pozitivan. Ovaj put je napravljen laboratorijski test. Primjenjena je terapija Sumamedom kroz tri tjedna (jednom tjedno). Nakon toga je Hexagon test bio negativan. Nemam razloga vjerovati da smo se ponovo zarazili već strahujem da se klamidija pretvorila u krnoničnu. Da li je to moguće i kakva je vjerovatnost da se ponovo pojavi.
Hvala unaprijed na odgovoru.
Nikola

prof.dr.sc. Petar Kes

18.12.2005. 10:32

Poštovani, najčešće se radi o istovremenom neizlječenju partnera (naročito kada se provodi kratkotrajno liječenje - npr. Sumemedom) ili ponovnoj infekciji. Kada - posebno u muškarca (prostata) - postoji dugotrajna (obično neprepoznata infekcije) potrebno je provesti dugotrajno i uporno liječenje (npr. Ciprofloxacinom...); podvlačim da vrstu i način liječenja treba odrediti liječnik (nefrolog/urologa odnosno ginekolog); ne provoditi samomedikaciju! S poštovanjem, prof.dr. Petar Kes