Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


krv u mokrači


Autor Poruka

nataša

19.01.2005. 14:05

Mom sinu od 2 i 7 mjeseci pronađena je krv u mokrači (laboratorijski), bakterije, nitriti, povišeni leukociti. Trenutno je na Sulfasolu uz kontrolu mokrače svaka 2 dana. Bakterije su negativne kao i nitriti, a smanjeni su i leukociti, međutim krv je prisutna i dalje. Nema nikakve smetnje, ne žali se na bolove kod mokrenja i krv nije vidljiva prostim okom. Naručeni smo kod nefrologa tek za 21.02.05. nije li to predgo čekati za pregled (naručeni smo u Vinogradskoj jer tamo spadamo po mjestu stanovanja)? Može li se doći kod Vas s djetetom na pregled i kad?
Unaprijed hvala.

prof. dr. sc. Petar Kes

28.01.2005. 23:38

Poštovana, obzirom da se radi o djetetu treba ga pregledati pedijatar-nefrolog; napišite ime liječnika(ce) kod koje ste naručeni u Vinogradskoj (KB "Sestre milosrdnice"blunk, a ja ću Vam pokušati osigurati brzi termin. S poštovanjem, prof.dr.sc.Petar Kes

prof. dr. sc. Petar Kes

29.01.2005. 22:24

Draga Nataša,
kod Vašeg sina vjerojatno se radilo o urinarnom infektu koji je sada pod kontrolom ( uzima Sulfasol), no svaki urinarni infekt kod djece te dobi zahtijeva nefrološku obradu na koju ste Vi i naručeni – datum koji ste dobili nije “predaleko” obzirom da je Vaš sin pod kontrolom pedijatra i da kako i sami navodite kontrolira urin svaka 2 dana – dakle njegovo se stanje kontinuirano prati. Daljnju obradu odrediti će pedijatar nefrolog . Vinogradska ima odličnog pedijatrijskog nefrologa sa velikim znanjem i iskustvom – to je Prim. dr. Jasna Đelmiš, a ako ona bude smatrala da Vam treba konzultacija nefrologa pedijatra iz Zavoda za dijalizu Rebro, bez brige, ona će Vas i uputiti k nama.
Srdačni pozdravi,
Prof. dr. sc. Petar Kes, internist – nefrolog
Mr. sc. dr. Đurđica Šešo – Šimić, pedijatar

nataša

31.01.2005. 10:05

Hvala Vam najljepša na odgovoru. Iako neznam kod kojeg smo liječnika naručeni u Vinogradskoj (naruđba telefonom) nadam se da će sve proći u najboljem redu pa netreba mijenjati termin, na čemu Vam velika hvala! Na neki način ste me malo utiješili pa će mo se strpiti. Bude li nas liječnik poslao na Rebro ja ću Vam se opet obratiti. Još jednom Vam hvala i lijep pozdrav.