Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mobilan bubreg ili?


Autor Poruka

anci

14.05.2007. 22:10

Imam 28 godina i jednu nedoumicu. Pre par godina sam pocela sa desne strane stomaka da opipavam nesto tvrdo i pokretljivo. U lezecem polozaju ne bih nista mogla da opipam.Otisla sam kod doktora i na ultrazvuku je bilo sve uredu. Iako se na ultrazvuku nista nije videlo, doktor me je ubedio da imam mobilan bubreg i da je potrebno da se ugojim. Po prirodi sam mrsava i od tada sam se mozda i ugojila par kilograma ali sada mogu bukvalno uvek da napipam to sto moj doktor zove bubregom.I dalje nista ne opipavam u lezecem polozaju. Moja nedoumica je vezana za to da sam na Internetu procitala da kod mobilnog bubrega bubreg propada nekoliko cetimetara, a ja moj bubreg osecam ispod rebara. Da li treba to da me brine i da li mi vi savetujete da pronadjem drugog doktora?
Unapred hvala!

Prof. dr. sc. Petar Kes, dr. med.

07.09.2007. 10:05

Poštovana, bubreg je moguće napipati kada je osoba jako mršava ili kada je bubreg povečan. Bilo bi korisno da pitate za mišljenje i drugog liječnika. S poštovanjem, prof.dr.P.Kes