Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mokrenje


Autor Poruka

Katarina

21.04.2003. 11:11

Postovani,
ovaj problem imam vec tri dana.Ne uspijevam pomokriti svu mokracu.Pomokrim se malo i onda kao da se blokiram , jednostavno ne mogu vise se pomokriti a osjecam da mogu jos ali ne ide.
I nakon pet minuta osjecam da mi je mjehur pun i odem u wc na mokrenje ali uvijek se pomokrim malo pa me uvijek tako blokira da ostatak ne mogu.Po noci je najgore jer ne mogu spavati normalno jer mi smeta osjecaj da moram mokriti ali na kraju uspijem se pomokriti malo.Po danu mogu trpiti i ne muci me tako kao kad spavam.Molim vas da mi odgovorite koji je uzrok tome ,zasto je tako i sta moram poduzeti.?Unaprijed hvala!

prof. dr. sc. Petar Kes

24.04.2003. 22:45

Poštovana,
najvjerojatnije radi se o akutnoj infekciji mokraćnog mjehura (akutni cistitis). Najčešće su bakterijske infekcije. Javite se obiteljskom liječniku, koji bi trebao odrediti da se napravi analiza mokraće i urinokultura, te započeti liječenje antibiotikom ili bakteriostatikom uz obilno hidriranje (urološki čaj). Liječenje treba započeti što ranije jer su onda i moguće komplikacije rijeđe.
S poštovanjem,
Prof.dr.Petar Kes