Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nalaz urina


Autor Poruka

Marijana

13.10.2005. 09:38

Poštovani,

u nalazu urina piše slijedeće: proteini 1 (može li na to utjecati korištenje LGG jogurta-natopljeni tampon drži se u rodnici u svrhu liječenja kandidijaze u rodnici); malo eritrocita (analiza je rađena 12-10., a menstruaciju očekujem između 18.-21. 10. , ako nisam trudna); dosta leukocita te bakterije. Osim urinokulture i liječenje antibioticima, koje bih nefrološke pretrage trebala napraviti? Napominjem, kada sam imala 4 ili 5 godina (sada imam 30) bila sam hospitalizirana jer nisam mogla mokriti, no nikakvih nalaza od tada nemam, niti roditelji ne znaju o čemu se radilo jer im je u bolnici rečeno da će nakon hospitalizacije sve biti u redu. Prije tri godine imala sam bakterijsku upalu mokraćnih puteva (jaka bol, temperatura) koja je liječena antibioticima. Možete li iz navedeno procijeniti o čemu se radi i koje od bolesti mokraćnog sustava mogu izazvati neplodnost? Glomerulonefritis?

Hvala,

Pozdrav
Marijana

prof.dr.sc. Petar Kes

29.12.2005. 12:12

Poštovana, u prvom redu treba utvrditi da li se radi o infekciji mokraćnih puteva - ako da, treba provesti liječenje prema antibiogramu urinokulture. Po završenom liječenju treba ponoviti pretrage (KKS,SE,urin,urinokulture...) i napraviti ultrazvuk bubrega. Najbolje u nefrologa. S poštovanjem, prof.dr.Petar Kes