Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nefropatija


Autor Poruka

Nina

09.11.2004. 21:58

Imam 23 godine. Ambulantno mi je dijagnosticirana hematurija i proteinurija. Prije 10-ak dana sam hospitalizirana radi detaljnijih pretraga. Obavljeni su SAP, IVU i ultrazvuk abdomena-sve je uredno. Na cistoskopskom pregledu se vide krvave ejakulacije iz desnog ureteralnog ušća. Iz tehničkih razloga nije bilo moguće obaviti retrogradnu urografiju pa sam otpuštena kući. Konačna dijagnoza nije postavljena.
Na otpusnom pismu piše da se radi o dominantnoj postglomerularnoj hematuriji.
Molim Vas da mi to malo pojasnite i zanima me Vaše mišljenje o svemu.

P.s. Ja ne osjećam nikakve tegobe i nemam nikakve bolove.

Unaprijed hvala

prof. dr. sc. Petar Kes

05.12.2004. 23:01

Poštovana, nema dovoljno elemenata za dijagnozu, a niti je smijem postavljati samo na temelju internet prepiske. Postgomerularna hematurija znači da se najvjerovatnije ne radi o oštećenju bazalne membrane glomerula odnosno o bolesti glomerula (npr. glomerulonefritisu). U to slučaju odnosno u Vaš slučaju dolaze u obzir bolesti mokraćne nakapnice i mokračovoda - najčešći je kamenac. Radi sigurne dijagnoze, a zatim i liječenja, preporučam da nastavite s obradom - koja je u tom slučaju primarno urološka, ali ne bi škodila niti konzultacija interniste-nefrologa. S poštovanjem, prof.dr.sc. Petar Kes