Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nefrotski sindrom i psic


Autor Poruka

mariwa

10.05.2006. 13:01

dječak ima nefrotski sindrom. ima 4 godine. pije tablete decortin uz smanjivanje doze i ide na kontrolu svaka tri tjedna. i tako evo vec dvije godine jer je već u nekoliko navrata kod nizih doza poceo oticati pa bi ga vratili na pocetnu dozu. ima li nade da ozdravi. jel moguce ozdraviti od te bolesti.... je li uz takvu bolest dijete moze imati kućnog ljubimca (konkretno psića koji boravi u stanu)? zahvaljujemo na odgovoru.

prof.dr.sc. Petar Kes

18.06.2006. 20:16

Draga Mariwa,
Nefrotski sindrom u podlozi je imunološki poremećaj. Naš obrambeni sustav pogrešno reagira i na jednu od sastavnica bubrežnog tkiva i doživljavajući je kao tuđu pokušava eliminirati. Njegovu reaktibilnost smanjujemo upravo Decortinom kojega dječak i uzima. Dakle bolest je kronična, sa poboljšanjima i pogoršanjima - u kojima djete treba više ili veću dozu imunosupresivnih lijekova ( Decortin, a ima i drugih) . No ukoliko želi psića nema razloga da ga i ne nabavite pod uvijetom da je redovito cijepljen i zdrav.
Ukoliko Vam možemo pomoći dodatnim informacijama o nefrotskom sindromu slobodno se javite.
Srdačni pozdravi,
Prof. dr. sc. Petar Kes, internista i nefrolog
Mr. sc. dr. Đurđica Šešo - Šimić, pedijatar