Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nestabilna besika i VUR 4


Autor Poruka

Viktorija

14.03.2006. 18:36

Postovani prof.dr.sc.Kes
Pisala sam vam o mojoj djevojcici koja ima sada 7 god. i refluks 4 grad.desnog bubrega koji radi sa 12%, levi 88%.
Pre 10 mes. urodinamikom su joj otkrili jos i Detrusiss mirabiliss, niisko flow. 8 mes. uzimala je Ditropan 2*1 tab. od 5 mg. Pre dve nedejle smo prestali uzimati i opet se pojavilo svakodnevno malo nekontrolisano mokrenje koje nije bilo dok je bila pod terapijom. Za sedam godina imali smo 1 neuspeli hir. zahvat i jedan pijelonnefrit. VUR jos prisutan 4 grad. Jos ne znamo dali Defluks bi resio sve njene probleme. Molim za savjet.
Unaprjed hvala Viktorija.

prof.dr.sc. Petar Kes

19.04.2006. 11:17

Draga Viktorija,
Ne pišete zašto je Vaša djevojčica prestala uzimati Ditropan? Da li je to bila preporuka njezinog pedijatra - nefrologa, zašto? Smatramo da obzirom na nevedeno treba ponovno započeti terapiju. Također spominjete "Detrussis mirabiliss", pretpostavljamo da se radi ili o bakteriji Proteus mirabilis, ili možda o Detrusor - sfinkter dissinergiji jer navodite da je tada radila urodinamiku.
Ponovno smo pročitali i konzultirali se i oko Vašeg prvog e- maila kada je Vaša djevojčica imala 6 g i 2 mj, te i dalje smatramo da treba aktivni pristup - deflux može donekle pomoći, a nestabilni mjehur treba osim Ditropana i biofeedback - vježbanje mjehura u načinu mokrenja. U Zagrebu to čine u 2 ustanove - KBC Zagreb, Šalata, zavod za dječju nefrologiju te u privatnoj Poliklinici Helena - doc. dr. Andreja Cvitković Kuzmić. Ukoliko ikako još možemo pomoći slobodno nam se javite,
pozdravi.
Prof. dr. sc. Petar Kes, internist i nefrolog
Mr. sc. dr. Đurđica Šešo Šimić, pedijatar