Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pojašnjenje nalaza


Autor Poruka

sendi

06.12.2004. 15:22

Rođena 1971. Imam problema sa vratnom kralježnicom. Zbog problema dispneje i lupanja srca, kardiolog je tražio detaljnije pretrage koje sam dole navela:

RTG Pluća:
Snimka pluća pokazuje s profilom urednu prozračnost s nešto pojačanim crtežom i krupnijim hilusima što je izraženije na profilnoj snimci.Ošiti i sinusi uredni. Srce urednog položaja i konfiguracije. Fiz. lordoza izravanta.

ULTRAZVUK SRCA I ERGOMETRIJA UREDAN NALAZ

Od djetinjstva imam povećane eritrocite u urinu (20-30), DO PRIJE 10 GODINA ultrazvučnim pretragama nije dijagnosticirana nikakva patologija, trudnoća prošla bez problema.

Danas sam dobila ovaj nalaz:
URIN citološka obrada x3
U sadržaju sedimenta urina nalaze se stanice urotela upalno i degenerativno promjenjene, eritrociti, neutrofilni granulociti i bakterije.

Molim da mi pojasnite nalaz i koje bi pretrage trebalo obaviti i koliko hitno jer se kod nas na svaki specijalistički pregled čeka prosječno 2-3 mjeseca pa ako je potrebno da se obratim privatnoj praksi.
Unaprijed zahvaljujem.

prof. dr. sc. Petar Kes

10.12.2004. 14:44

Poštovana, za početak napravite analizu urina i urinokulturu - možda je u pitanju infekcija mokraćnog mjehura. S poštovanjem, prof.dr.Petar Kes