Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


postovani dr kes : "bubrezi"


Autor Poruka

vjekoslav

31.03.2004. 22:33

Malo mi je recenica krivo slozena.Ovako u 8 mjesecu prosle god sam imao saobracajnu , izvadjena mi je slezena , puklo desno rame , pukla prsna kost , puklo 6 rebara i rasparalo pluca i nastao je pneumatorax. nakon 15 dana pustaju me iz jila i ja u mokraci ucestalo vidim krv na to me salju na ultrazvuk i nalaze mi u lijevom bubregu kamenac promjera 5mm te me puštaju kuci (bio sam u zadru) ,te mi savjetuju da se javim u rijeci na kontrolu abdomene (koja je bila ok) te na kontrolu bubrega pošto sam morao odredjeno vrijeme cekati (1.5 mjeseca) ja dolazim na kontrolu bubrega gdje me salju da vide protok kroz bubreg (ja mislim da je to urografija u venu davaju nesto ko jod) di mi govore da bubreg radi ali da u ljevom bubregu ima kamenac koji je oko 5mm što kazu da nije veliki ali je u desnom jedan malo veci oko 6mm i da se javim na kontrolu za 3 mjeseca na kojoj je taj isti narastao oko 12mm te ako budem imao napad da dodjem na hitnu pa cemo viditi sta dalje mene on povjemeno boli po par sati i na rewngenskoj slici su vidjeli da je dosao u doljnji predio bubrega. Nikakva mi terapija osim ublazavalja bolova nije prepisana. U zadnjem nalazu mokrace su mi nasli nesto pijeska interesira me da li bi oni mogli po analizi mokrace odrediti koji je to kamenac te mi dati terapiju za tu vrstu kamenca.


unaprijed zahvaljujem na savjetu

prof. dr. sc. Petar Kes

11.06.2004. 08:57

Poštovani,
moguće je napraviti analizu kamenca, odrediti sastav i dati ciljanu terapiju. Obratite se urologi ili internisti-nefrologu.
S poštovanjem,
prof.dr.Petar Kes