Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


refluks


Autor Poruka

djurdjica

11.11.2004. 11:02

Moje sedmomjesečno dijete ima refluks IV stupnja,ustanovili su mu anomalju burega na lijevoj strani.Lijevi bubreg je manji izrazito blijedo i nehomogeno prikazan,nepravilne konture,sa jasnim defektima aktivnosti u gornjem i donjem polu lateroanteriorno,a i područje pijelona je udubljeno i naglašeno.Sepratna funkcija bubrega određena pomoću dmsa iznosi lijevo 29%,a desno 71%.Zanima me dali se može operirati endoskopski i dali će se moje djete u daljnjem životu moći normalno baviti aktivnostima poput druge djece?

prof. dr. sc. Petar Kes

28.11.2004. 22:51

Draga Đurđice,
Anomalija se u Vašeg djeteta može pokušati tretirati endoskopski, a tada još uvijek kao posljednja metoda ostaje klasična operacija. Obzirom na to da je drugi bubreg održane funkcije, te uz pretpostavku da će u daljnjem tretmanu i redovitim kontrolama sve biti u redu - nema razloga da se i Vaše djete ne bavi svim uobičajenim aktivnostima kao i druga djeca.
Srdačan pozdrav,
Prof. P. Kes, internist – nefrolog
mr. sc. dr. Đ. Šešo-Šimić, pedijatar