Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


refluks


Autor Poruka

robi

23.02.2005. 22:00

Mom petomjesečnom sinu je prije dva mjeseca dijagnosticiran obostrani refluks 2-3 stupnja. Refluks je otkriven slučajnom pretragom na kojo je inzistirala nefrologinja, pošto on nije imao nikakve smetnje pri mokrenju niti temperature,niti bilo kakave druge simptome osim bakterija u mokraći.UZ-kom je ustanovljeno da mu je lijevi bubreg manji od desnog u okviru 1 cm. Propisan mu je Sinersul sirup 1mml 2x dnevno. Za nekoliko dana obavit ćemo sintigrafiju bubrega pa me interesira na koji način se vrši i šta se tom pretragom utvrđuje. Nefrologinja nam je preporučila sirup Furantoin i zanima me gdje ga možemo kupiti.

prof.dr.sc. Petar Kes

23.03.2005. 23:17

Dragi Robi,
Scintigrafija bubrega je radioizotopska metoda. Preko sitne braunile se u venu daje kontrast . Njegov dotok u bubrege i izlučivanje kroz njih se bilježi gama kamerom. Pretraga traje kratko, nije potrebno ležanje u bolnici, osim uboda iglicom da bi se dao kontrast sav ostali postupak je bezbolan, zračenje je manje nego kod rtg metoda, te je to metoda izbora za prikaz kod djece.
Furantoin možete kupiti u apotekama, a ako ga trenutačno nema može se preko apoteke i naručiti. ne ide na recept i morate ga platiti. Od Sinersula je bolji jer ima manje nuspojava.
Srdačni pozdravi,
Prof. dr. sc. Petar Kes, internista i nefrolog
Mr. sc. dr. Đ. Šešo Šimič, pedijatar