Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


tbc bubrega


Autor Poruka

izabela

08.05.2002. 17:07

Štovanje,
U posljednje tri godine imam redovno svaka 3 mj.problema sa bubrezima,tupi bolovi koji se daju izdržati ali konstantni ,a sve to uvijek je praćeno jakim umorom.Prije par dana sp.radiolog je dao dijagnozu da se radi o tbc bubrega i to ;dva ognjišta spontano sanirana a treće svježe i aktivno.Uradila sam nalaze mycobacterium tuberc.PCR-urina i nalaz je pozitivan.Liječnici imaju oprećno mišljenje da li ukljućiti terapiju ili ne,jedni tvrde da nalazi nisu uvijek i pokazatelji stvarnog stanja dok drugi žele odmah ukljućiti terapiju.Ja osobno želim još provjeru na Levenstein nalazu ali se plašim ako on sada bude negativan kako postupiti s obzirom da je PCR pozitivan.
Molim vas recite mi kako tablete u slučaju terapije djeluju na ostatak organizma i u kom procetnu je moguća izljećivost ove bolesti te do kakvih komplikacija može doći,te da mi preporućite nefrologa u Zagrebu čija je specijalnost tbc bubrega.
S obzirim da sam jako zbunjena zbog oprećnih mišljenja ljekara molim vas da mi odgovorite na moja gornja pitanja.
P.S ostali nalazi svi u redu,zadnje tri godine uvijek su konstatovane određene promjene na bubrezima kao;jako svijetle sjene oko bubreka i upale ali sada prvi puta ovako.Mlada sam i nisam imala nikada prije slićnih problema osim godinama problema u leđima što su mogli biti i bubrezi ali nisam provjeravala do prije 3 godine.
Zahvaljujem

prof. dr. Petar Kes

12.05.2002. 22:53

Uput: Tbc bubrega
Poštovana, tuberkuloza bubrega danas se može pouzdano dijagnosticirati i uspješno liječiti. Liječenje je ambulantno i dugotrajno.
Treba ga provesti internista-nefrolog. Ako u mjestu gdje živite nema takvog možete se javiti i u Zagreb. Iz usluge Vam dajem broj telefona na koji možete rezervirati termin za ambulantni pregled: 01 3787291 (Nefrološka poliklinika, KB"Setre milosrdnice", Zagreb, Vinogradska c. 29).
S poštovanjem,
Prof.dr.Petar Kes