Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


život sa jednim bubregom


Autor Poruka

jelena

27.09.2004. 08:28

Poštovani,
Pišem Vam u ime svoga supruga kojem je prije godinu dana na sistematskom pregledu utvrđeno da ima samo jedan bubreg. On ima trideset godina i do sada nije imao nikakvih ozbiljnijih zdravstvenih problema. No sama spoznaja da imate samo jedan bubreg rađa izvjestan strah od mogućih komplikacija. Njemu je prilikom sistematskog pregleda napravljena detaljna pretraga bubrega i mokraćnih kanala i ustanovljeno je da su sve vrijednosti u redu. Da li biste nas mogli malo detaljnije uputiti o čemu bi trebalo voditi računa u svakodnevnici i na koji način da umirim supruga koji barem jednom dnevno pomisli na taj svoj jedan bubreg.
p.s. znam da će vam se ovaj upit učiniti možda i smiješnim s obzirom na to da postoje ljudi koji imaju stvarnih zdravstvenih problema ali liječnici su dosta šturi u objašnjenjima i mi bismo samo željeli spriječiti komplikacije koje bi eventualno u budućnosti mogle nastati.
srdačan pozdrav

prof. dr. sc. Petar Kes

05.12.2004. 23:22

Poštovana, jedan, ali zdravi bubreg može omogućiti čovjeku da doživi predmjevani životni vijek bez posebnih ili ikakvih komplikacija. Što se tiče mogučih komplikacija - postoji nekoliko, ali Vam ih može brže i neposrednije razložiti Vaš liječnik opće medicine - kojemu je to i zadatak. S poštovanjem, prof.dr.sc. Petar Kes