Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


nesvjestica


Autor Poruka

zero7

07.04.2013. 03:40

Poštovani!
Imam 25 godina. Prije točno 6 mjeseci naglo sam se onesvjestila. Nije bilo ranijeg upozorenja te sam nakon minute lošeg osjećanja naglo pala u nesvijest, i dok su me izvodili iz prostorije na zrak pala sam u nesvijest još dva puta, iako sam u međuvremenu bila svjesna da se nešto događa i da moram na zrak. Čim sam došla na zrak bilo mi je u potpunosti dobro. Pošto sam tada bila na putovanju, povezala sam to s umorom i zaboravila na to. Sve do prije tjedan dana, kada mi je opet najednom pozlilo i iako sam na vrijeme izašla na zrak, ovaj mi put nije bilo automatski bolje. Opet sam tri puta zaredom pala u nesvijest (bez pjene na ustima, ugriza jezika, povrede ili sl.), te sam u idućih pola sata na zraku jedva došla k sebi (iako su mi dali vode i nešto da jedem), tj. i nakon te trostruke nesvjestice bio mi je neki čudan nedorečen osjećaj u glavi kao da još nije sve posve u redu da bi isti nakon tih pola sata prestao, išla sam na spavanje i sve je bilo u redu. Pošto me to uplašilo, išla sam na pretrage, nalaz krvi je potpuno uredan, sve je u granicama normalnog, tlak sam mjerila kod kuće i uvijek je u redu.
Također, nakon tih nesvjestica, već mi se nekoliko puta pojavio neki čudan osjećaj u glavi, zatim u nogama (iako sjedim dok se to događa), kao da lebdim, traje par minuta pa je opet sve normalno. No tih par minuta je grozno, loše mi je i osjećam da nemam kontrolu nad tijelom i da ću se onesvijestiti iako se to ne dogodi. Nisam neki paničar, no zabrinjava me to, pa vas molim za bilo kakav savjet što bi moglo biti posrijedi, što učiniti u tim trenucima kada mi je loše (uvijek se koncentriram misliti na nešto pozitivno, kako će to prestati, umiti se, popiti gutljaj vode ili slično ali kao da ništa od toga ne pomogne), koje da pretrage obavim?
Inače nisam imala nekih zdravstevnih problema, prije dvije godine bila sam kod neurologa zbog velikih glavobolja, zaključio je da je sve u redu, a te glavobolje je valjda uzrokovala devijacija septuma sa nekakvom spinom u području stražnjeg pola nosne školjke. Nisam to operirala jer su se glavobolje malo smirile, a sada ne znam dali to može biti povezano s ovime?


Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

07.06.2013. 19:50

neki od Vaših simptoma naliče na vazovagalnu sinkopu , no potrebna je obrada vegetativnog ž ivčanog sustava a također i EEG! obzirom na neke nekarakteristične simptome.
Trebate pregled neurologa