Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


zelena stolica kod bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mama Rea

25.09.2010. 14:35

Prestala sam ju dojit jer nemam bas dobre uvjete za pravilnu prehranu.

mama Rea

25.09.2010. 14:36

Nemam bas prikladne uvjete za moju pravilnu prehranu, zato sam ju prestala dojiti. Odkad je na Nanu kao sto sam napisala nema vise tolike grceve i puno mi je mirnija. Ja sam nju htjela dojiti bar do 6mj starosti, ali zbog odredjenih stvari sam prestala ( nije mjesto da pisem zbog cega). Jedino me brine ta zelena stolica. Koliko sam cula od kolegica to je normalno, ali se ne bi toliko brinula da ona nije bila tako jako kremasta i tako tamno zelena. da je dojim znala bi da je to od moje prehrane ako sam nesto zeleno pojela, ali posto nije ta situacija zanima me da li je to moguce od Nana. Lako je vama napisati da se vratim natrag na dojenje kad ne znate u kakvim se situacijama mame nalaze koje vas traze za savjet. Preko telefona ste mnogo ljubazniji nego preko foruma. Jednostavno vas molim za konkretan odgovor u vezi stolice, a ne u vezi dojenja. Hvala

Darko Richter, dr. med.

25.09.2010. 16:00

U svezi glede stolice ne mogu biti tako strog, jer je u pitanju maloljetno, nejako dojenče. Nije ono krivo za stolicu.
No, ja mislim da ta stolic i nije više onako zelena i pjenasta.A ako jest, nije od NAN-a.

mama Rea

25.09.2010. 22:45

Hvala vam ! Vidjet ćemo kakva će biti sljedeća, nadam se da neće biti potrebno ići dalje.. Još jednom hvala

Paki

01.11.2010. 20:43

Naš dječak ima 3,5 mjeseca. Prije dva tjedna se prehladio, malo je kašljucao, kihao, nos pun, ali nije imao temperaturu. Odveli smo ga kod pedijatrice, rekla je da nema upale uha niti upale grla, no dala je da pije sirup Cefaleksin. Uporedno s tim, stolice su postale zelene. Inače jede Bebimil i ima stolicu jednom do dva puta dnevno. U pravilu je bila jedna smeđa, jedna zelena. No, zadnjih dva, tri dana su sve zelene, iako već tjedan dana ne pije sirup. I od jučer je prehlada uznapredovala, dobio je i temperaturu. Sinoć 38 stupnjeva, stavili smo čepić Lupocet i ubrzo je pala. Jutros 37,4. Opće stanje je dobro, jede, vesel je. Da li je sirup ili možda prehlada mogući uzrok zelenih stolica? A brine me i prehlada ili, bolje rečeno, gripa. Umjesto da je do sada već bolje, stanje je gore...

Darko Richter, dr. med.

01.11.2010. 23:21

Nemam pojma što vi to mene pitate.

mama Rea

11.11.2010. 22:05

Poštovani,

Evo mene opet..Moja Tia još uvijek ima zelenu stolicu, evo skoro već 2mj. Znači nije stolica gladi jer uredno dobiva na težini, ja sam nekako uvjerena da je to od Nan-a 1 jer je to počelo kako sam ju prestala dojiti..Nisam prelazila na drugu formulu ( htjela sam na Aptamil ) jer Nan lijepo jede i kao što sam već napisala dobro dobiva na težini. No kako to već jako dugo traje bili smo danas kod pedijatrice i pokazala sam joj stolicu. Ona nam je dala uputnicu za KKS, AST, ALT, GG, BILIRUBIN UK, INDIREKTNI I DIREKTNI, SE, AMILAZA SERUM I URN, URIN I STOLICU NA BENZIDINE.

Darko Richter, dr. med.

11.11.2010. 23:35

Dijete će ubosti u venu.

mama Rea

15.11.2010. 23:05

Zadnji moj odgovor nije internet primio do kraja tako da nije sve napisano, ali sam znala da ce biti pikana u venu..nalazi su dosli i uglavnom su u redu..e sad, pedijatrica mi je dala Pregomin jer sumnja na alergiju na kravlje mlijeko i poslala nas na obradu kod gastroenterologa..Zar je moguće da se ta alergija manifestira samo kroz zelenu stolicu, bez popratnih simptoma poput osipa ili natečenosti u licu? Ja dalje smatram da je to samo zbog Nana. Htjela sam preci na Aptamil da vidimo kakva ce joj stolica biti pa ako je i dalje zelena nastavila bi sa Pregominom, ali ne zelim na svoju ruku to raditi, a nisam htjela zvati doktoricu i to ju pitati jer sam ju taj dan zvala vec 3x i ne zelim da shvati kao atak na njenu dg tj da ispadne da ne priznajem tu dg..Sto vi mislite o tome?

Darko Richter, dr. med.

16.11.2010. 10:35

Kao prvo, ja ne znam što je vama u redu, kada je krvna slika u pitanju.
Drugo, nisam za stalne promjene.

ivanakaj

28.03.2011. 12:25

Poštovani,
Sin nam je star 3 tjedna...zadnjih tjedan dana su počeli ti jaki ggrčevi...sumnjam da su to kolike, jer za nje pišu da traju po 3 stata, tri dana...itd. Njemu krenu jeno 20 minuta nakon kaj pojede.....priteže noge k sebi, cijeli tijelo mu se izvija, vrišti, napinje se toliko da mu se glava zacrveni, a bore na licu pobijele. i to traje i taje, onda se naokn sat, dva pokaka, ali onda već opet hoće papati pa sve ispočetka. Hranim ga isključivo svojim miljekom, neće sistati (probali sve trikove,ali neće vući više od ri put i to je to) tako da se ja izdajam,pa ga hranimo na flašicu (sve steriliziramo ko ludi), podrignemo svakih 30-50ml, kako kad. Pojede u obroku od 120 pa čak do 150ml zadnjih dana. Stolica je zlatno žuta i kašasta i redovita, nije tvrda, pa mi nije jasno zašto mu je to tako teško za crijeva? Teško ga je gledati da se toliko muči i da ga tako jako boli. Ja sam izbacila već svašta iz svoje prerane,ali nema nekog efekta za sad. probali i sve položaje, masaže, za sad ništa učinkovito nismo našli. Za dobivanje na težini još ne znamo kakvo je, jer idemo za tjedan dana na prvu kontrolu kod dr. Patronažna nam je rekla da probamo sa sab simplex kapima, probali jednu noć, bilo mu bolje, izašlo puno zraka iz njega van,ali nije plakal prilikom toga. Ali ne bi htjeli ništa korisiti ako nije potrebno.
Možete po ovome svemu nam otprilike reći što bi bilo.....da li mi u čemu griješimo?

Unaprijed hvala

Darko Richter, dr. med.

28.03.2011. 13:20

Negdje griješite, ali, gdje, za sada nitko ne zna. Niti u svijetu. Ima dojenačke tzv. 3-mjesečne kolike. Preporučio bih vam da ga vagnete i vidite da li napreduje uredno na težini. Ako da, onda su to te kolike, bez puno drugih mogućnosti. Uz Sam Simplex, koji provjereno ne djeluje na dojenačke kolike, određeni efekt mogu imati probiotici, i specifično za tu indikaicju isporban je preparat BioGaia, kojeg ima i kod nas. Za druge ne znam da li su provedene ozbiljne studije. No, i nakon davanja BioGaie treba se strpiti par tjedana do učinika. Najbolji učinak ima vrijeme, jer, nakon dobi od 3 mj. kolike sponatno prestaju.

mala.ribica

14.04.2011. 16:55

imam bebu staru mjesec i pol, nakon prestanka sa dojenjem davala sam joj od nestle-a nan sensitiv od čega je počela imati sve tvrđu stolicu dok jedan dan nije izostala i kad je došla nakon 2 dana bila je jako tvrda sa sukrvicom jer je jedva išla van. Svojevoljno sam promijenila mlijeko i sad joj dajem hipp bio combiotik i sad ima svaki dan stolicu ali unazad par dana ta je stolica zelena, koji put ima malo žutoga, i beba ima dosta jake grčiće i napreže se kad treba kakati i tada i plače. Molim Vas da li se to nekako može regulirati ili ne?

Darko Richter, dr. med.

15.04.2011. 01:35

Da vam kažem ne?

koral

15.04.2011. 01:36

i do kojeg smo zaključka došli kada djete drži glavu moraju postojat neke smjernice kojima se vodite na pregledu

Darko Richter, dr. med.

15.04.2011. 10:40

Da ste vi doktor, je bih znao što to znači drži/ne drži glavu. Dakle, bez pregleda, odgovor je nemoguć.

mala.ribica

15.04.2011. 12:10

meni je i "ne" odgovor. Hvala, znači bit ću strpljiva pa ćemo vidjeti kako će sttolica dalje biti.

Darko Richter, dr. med.

15.04.2011. 15:36

Ja sve manje shvaćam stavove, koji ovdje stalno izbijaju, da za sve MORA postojati INSTANT rješenje.

cybermum

20.04.2011. 12:35

Drage mame, i ja sam jedna od vas, dakle mama jednog petogodišnjeg i jednog tromjesečnog djeteta. Ovo mlađe također već više od mjesec dana ima zelenkaste proljevaste stolice, isključivo je dojena i tako će biti do 6. mjeseca. I mene je brinula ta njezina stolica ali ravno jedan dan. Tada sam shvatila da dok je dijete normalnog ponašanja, dobrog raspoloženja, dobro jede, spava.... pustite boju i oblik stolice i ne zamarajte se time. Ne radite probleme tamo gdje ih nema. Nisu sva djeca jednaka i ne uspoređujte svoju djecu sa susjedinim. A ponajmanje je zelena boja stolice razlog za prestanak dojenja. To je valjda najveća glupost koju sam čula. Bez uvrede ikome.
A pogotovo, ono što i doktor ovdje uporno ponavlja, ne mijenjajte djeci svako malo umjetno mlijeko. To je najgore što možete učiniti.
Mame, opustite se.

Darko Richter, dr. med.

20.04.2011. 18:15

Tako nekako. Međutim, medicina je postala neka yoga za bezbroj dokonih i besposlenih mama.
Ja u tome ne sudjelujem.