Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


alergija i med


Autor Poruka

tina

30.07.2003. 11:36

Postovani,
prije dvije godine sam razvila alergiju na ambroziju i mogu ce jos nesto ali ne znam sigurno. I evo ponovo mi se poslijednjih par tjedana pocinje ispoljavati a posto dojim bebu ne mogu uzimati lijekove pa se okrenuh alternativnoj medicini tako da uzimam neke trave mixane u medu pa me zanima da li mogu uzimati med posto sam alergicna na pelud jer sam cula oprecna misljenja. Molim vas da mi odgovorite da jos ne pogorsam situaciju uzimajuci med? I molim vas da mi kazete koje lijekove mogu uzimati dok dojim?
Unaprijed hvala

doc. dr. Neven Tudorić

17.08.2003. 16:03

Bilo bi nužno znati kakve tegobe vam pričinja alergija na ambroziju, hunjavica, pečenje očiju ili astma? U slučaju alergijske hunjavice možete uzimati lokalne intranazalne kortikosteroide koji su inače najučinkovitiji lijekovi za ovu bolest. U slučaju astme dojenje također neće značajnije utjecati na odabir lijekova ako su ovi nužni (aktivnost bolesti?). Med se ne savjetuje osobito ako ste osjetljivi na polene trava.

siniša

08.11.2003. 21:37

Poštovani,prije godinu dana dijagnosticirana mi je astma. Prick test je bio negativan također i krvni test na alergene. Sam sam otkrio alergiju na acetil salicilnu kiselinu i nesteroidne antireumatike.Pijem lijekove kao što su Singular svaki dan,Fliksotide i Servent, i po potrebi Ventolin. Mene bi zanimalo dali postoji cross reacting između acetil salicilne kiseline i određene hrane? Primjetio sam da ne mogu piti crna vina kao što su Plavac,Vranac...Možda zato jer sadržavaju tanin?Unaprijed zahvaljujem