Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


teško disanje


Autor Poruka

Suzana

02.09.2003. 09:38

Već duže vrijeme imam problema s disanjem. Naime, jako teško duboko udahnem, pri tome imam osječaj nedostatka zraka. Opće stanje mi je dobro. Imam 36 g., ne pušim. Prije godinu dana sam obavila krvne pretrage i rtg pluća. Nalazi su bili u redu. Dali imam razlog za paniku i posjet liječniku? To mi smeta.
Unaprijed zahvaljujem,
Suzana.

doc. dr. Neven Tudorić

04.09.2003. 13:18

Osjećaj teškog udaha najčešće nije odraz bolesti, osobito ako se javlja i u mirovanju. Ako se uz teški udisaj javlja i ubrzano disanje, odnosno ako se ove smetnje javljaju uz napor, čujno disanje ili podražajni kašalj, potreban je i pregled pulmologa.

Monika

26.11.2003. 21:43

Štovani,

moja mama ima 55 godina, i već duže vrijeme se žali na teško disanje, na stezanje u grlu i kaže da ostaje bez zraka ... inace ima problema sa alergijama, al kad prodje to vrijeme ipak ostaju problemi s disanjem i gušenjem u grlu. Molim vas da mi odgovorite na pitanje od kuda da krenem, kakve preglede treba obaviti jer krv,ekg i nalazi pluća su uredu. Dali postoji mogućnost da je to štitnjača ili da možda ima asmu?? Ne želim nagađati i postavljati dijagnoze,stoga vas molim da me uputite šta da radim i gdje da je vodim na pregled i kakav pregled?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
Srdačan pozdrav
Monika