Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Alergija na tekucinu za lece


Autor Poruka

jasenka

06.04.2003. 10:26

Poštovani,
molim Vas ako ovo pitanje nisam postavila na adrasu odgovarajućeg specijalista da pitanje usmjerite ophtamologu, jer rubriku za tog specijalistu nisam našla na Vašoj eb stranici.
Mojih problemi traju već 7 mjeseci i nisu riješeni unatoč višestrukim posjetima specijalistima. Od 1984. godine nosila sam polutvrde kontaktne leće bez ikakvih smetnji na očima.
Prošle godine 2002. u kolovozu mjesecu popucale su mi kapilare na cijelom dijelu bjeloočnice ispod kapka. Ostali dio bjeloočnice je bijel bez popucalih kapilara. Bila sam na niz pregleda kod različitih okulista, te u Kabinetu za leće bolnice"Sestre Milosrdnice" u Zagrebu gdje su me uputili na bris oka u laboratorij na "Zvijezdu" gdje su ustanovili da nema Clamidie niti drugih bakterija. U međuvremenu mi je liječnih iz bolnice prepisao terapiju neomicindexametazol kapljicama, pa nakon toga dva tjedna maxitrol, pa nakon te terapije tri tjedna chibroxin te preko noći da trošim kortikosteroidnu mast za oči. Nakon obavljenih svih pretraga liječnik iz bolnice "Sestre Milosrdnice" mi je dijagnosticirao nateknute žilice ispod kapka koji prilikom treptanja grebu po bjeloočnici, te tako dolazi do crvenila i nadražaja bjeloočnice. Pretpostavio je da je do toga došlo uslijed alergije na tekućinu za leće. Preporučio mi je Alomide kapljice i umjetne suze, te me nakon ukupne terapije od mjesec i pol (putovala sam dva puta tjedno u Zagreb) poslao kući da će ta moja alergija proći sama od sebe, te da se javim nakon mjesec dana. Od tada je prošlo više od tri mjeseca i meni je crvenilo na bjeloočnicama neznatno manje. Ako cijeli dan, te cijelu noć dok spavam žmirim crvenilo bjeloočnice se smiruje jer nema nadražaja od kapka. Ali ja sam zaposlena, mooram gledati, a nakon radnog dana, navečer mene tako peku oči i ispod kapka su tako crvene da ja ne mogu gledati.
Molim Vas pomozite mi, kako da se riješim te alergije. Doktorica opće prakse mi je prepisala Flonidan tabletice koje pijem već mjesec dana i zato mi je kako sam naprijed napisala malo manji nadražaj na bjeloočnicu.
Unaprijed zahvaljujem

doc. dr. Neven Tudorić

22.08.2003. 10:42

Na Vašem bih mjestu neko vrijeme nosio naočale a ne leće, kako bi se procijenio učinak tekućine za leće. Bilo bi potrebno učiniti i alergološko testiranje, te Schirmerov test radi evtl. suhoće konjunktiva.