Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hijatalna hernija i disanje


Autor Poruka

Ana

16.12.2002. 08:59

Molim Vas da mi odgovorite dali velika klizajuća hernija može imati utjecaja na disanja. Naime dešava mi se kada recimo sjednem da odjednom imam osjećaj da ostanem bez zraka te pritisak odzdola, a zijevnuti moram i do pet - šest puta kako bih jednom uhvatila zraka. Sve me to vrlo plaši naročito u vožnji. Tada mi se i srce uzlupa a obavila sam kardiološke pretrage i po mišljenju internista i kardiologa radi se i psihičkim promjenama. Preporučen im je Atenolol ili Concor mada mi srece ne lupa stalno ali zbog niskog tlaka to ne smijem koristiti. Što da radim i kako da si pomognem. U zadnje vrijeme dosta hodam - šećem što prije nisam činila.

doc. dr. Neven Tudorić

18.02.2003. 12:21

Hijatalna hernija može uzrokovati dosta tegoba, pa i ove koje opisujete. Teškoće su veće što je hernija veća. Ako je dio želuca koji je usljed hernije u prsištu ispunjen tekućinom ili zrakom tegobe su veće. Tegove su također veće u sjedečem položaju. Da li je procijenjena mogućnost kirurškog liječenja?