Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kronicni bronhitis


Autor Poruka

Tomislav

29.10.2002. 15:09

mojoj djevojci je dijagnosticiran kronicni bronhitis, par puta je vec kolabrirala, odnosno pala u nesvjest, unutar napada mijenja boje i postade sva ledena, dali je moguce kako ublaziti tu bolest ili cak i sprijeciti? Inace ona je pusac koji trenutno zeli prestati pusiti te pusi po dvije cigarete dnevno. Trosi ventolin, pa dali je moguce upotrijebiti jos koji lijek uz njeg radi perventive da se bronhitis ne razvije u astmu.

doc. dr. Neven Tudorić

02.11.2002. 16:52

Pomiješali ste više različitih stvari. Bolesnici sa bronhitisom se ne ruše, odnosno ne kolabiraju. Smetnje koje opisujete (nesvjestica i sl.) su uzrokovane nekom dugom bolešću. Bronhitis i astma su dvije različite bolesti i ne prelaze jedna u drugu.
Za bilo kakav savjet dali ste premalo podataka (dob vaše djevojke?). Savjetujem pregled pulmologa, spirometriju i td. Tek nakon točne dg. moguće je odrediti liječenje, te savjetovati najučinkovitiju pomoć u prestanku pušenja.