Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Meteroopatija


Autor Poruka

Ana

18.10.2002. 08:53

Kod promijene vremena, a naročito juga i vlage imam osjećaj da mogu udahnuti samo s vrhom pluća, osjećaj gušenja, nedostatak zraka, imam dojam da mi srece teže radi. Dali i kako vremenske promjene utječu na zdravlje i dali oni koji to osjećaju nisu zdravi u potpunosti. Moja mama koja ima 65 godina jednostavno nemože razumijeti da meni s 40 malo drukčijeg vjetra može uzrokovati "pijani hod", nemir, jednostavno prestanak normalnog funkcioniranja u životu. 5o% kolega na poslu se osjeća zdravima, a nas ostale ismijavaju i kažu da nas treba zamijeniti sposobnima. Dali smo bolesni i zašto je to tako.

doc. dr. Neven Tudorić

02.11.2002. 17:12

Meteropatija može pričinjati dosta tegoba u zdravih ljudi, a bolesnima znatno povećati tegobe, osobito one od strane dišnog i srčano-žilnog sustava. Obićno se radi o padu krvnog tlaka, te odgovarajućem osjećaju umora, težine u nogama, glavobolji ili osjećaju teže koncentracije, pospanosti i sl. Postotak meteoropata nije tako velik kao što navodite. Pomažu umjereni fizički napor, dobra hidratacija (napitci), pravilna ishrana, vitamini, a svakako valja izbjegavati alkohol, piušenje, teške i obilne obroke.