Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sirup zamjena za dihalar


Autor Poruka

Vlatko

08.12.2004. 19:05

Poštovani!
Imam djete staro 3,5 godine. Prije oko 1,5 godinu smo napravili alrego test i ustanovili da je mala alergična na mlijeka životinjskog porijekla. Alergijska reakcija se odražava kao kašalj, začepljeni sinusi i otežano disanje. Nakon utvrđivanja alergije dobili smo preporuku od alergologa da djetetu dajemo sirup Zirtec koji sam nabavljao u Italiji. Potom mi je dao sirup dihalar koji koristimo već više od godinu dana i za vrijeme njegova korištenja nemamo značajnijih problema sa navedenim alergijskim reakcijama. Sada smo potrošili Dihalar koji smo imali a na tržištu ga nema više. Možete li mi preporučiti adekavatnu zamjenu za sirup Dihalar u mome konkretnom problemu.

Unaprijed zahvaljujem

prof. dr. Neven Tudorić

26.12.2004. 09:10

Zyrtec (cetirizin) se u Hrvatskoj distribuira pod imenom Letizen. Dihalar (ketotifen) je doista nestao iz uporabe radi toga što postoje antihistaminici sa značajno manjim nepoželjnim sedacijskim učinkom. Može ga se zamijeniti nekim drugim antihistaminikom (npl. loratadin sirup).